Miért ne etessük a kóbor macskákat?

Vélemény
Kukába, zacskóba kidobott, szeméttelepen talált, utcán, szomszéd házban leellett anyamacskák, interneten százával megjelenő ingyen elvihető kiscicák hirdetései és a menhelyekre érkező napi 20-30 segítségkérő telefon jelzi minden évben a kiscica szezon kezdetét az állatvédők számára.


folytatás: klikk a "RÉSZLETEK"-re!

Nadzsi1 - augusztus 10 2010 · Részletek · 2978 megnyitás ·Nyomtatás

Újra hozzászólhatnak a regisztrálatlan tagok

Városi és regionális hírek

Újra hozzászólhatnak a regisztrálatlan tagok. Ez a funkció azért lett (ismét) kikapcsolva, mert az utóbbi időben megszaporodtak a szpemelők száma. A vedelmi rendszerünk elég erősnek és stabilnak tekinthető, de sajnos mégis van egy-két szpemelő, akik ellen nem tudunk mit kezdeni.

Ezek a nem ide való hozzászólások természetesen nem ártalmasak az Önök számítógépére, inkább csak idegesítőek. Ha ismeretle szöveget észlel hozzászólásként és ott linket talál, azt viszont biztonsági okokból ne nyissa meg!

Megpróbáljuk idő előtt eltávolítani a szpemeket, így esélyt adunk azoknak is, akik nem tudnak, illetve nem akarnak hírekhez hozzászólni regisztrált tagként.

Mottónk: mert nekünk fontos az Ön véleménye!

Nadzsi1 - augusztus 10 2010 · Nyomtatás

A tűz átterjedt két szomszédos épületre is

Városi és regionális hírek

Teljes terjedelmében leégett egy családi ház tetőszerkezete vasárnap hajnalban a Pest megyei Szigetszentmiklóson, személyi sérülés nem történt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-vel.

Töttős Györgyi közleménye szerint a tűz átterjedt két szomszédos épületre is. A szigetszentmiklósi és fővárosi tűzoltók a tüzet egy órán belül körülhatárolták, személyi sérülés nem történt. Az esettel kapcsolatban tűzvizsgálati eljárást kezdődött.

(MTI)


forrás: www.mno.hu

Nadzsi1 - augusztus 09 2010 · Nyomtatás

Régi kép a suliról

Szigetszentmiklós ANNO

Vajon most mit látna a fotós, ha ugyaninnen, ugyan ebbe az irányba fotózna?


kép megtekintése: klikk a fényképre!

Játsszunk egy kicsit! Aki tudja, küldje be a google map segítségével, hogy hol állhatott a fényképet készítő személy, illetve, ha van valakinek ideje és kedve, akkor küldjön be  egy fényképet, hogy most vajon ugyan abban a helyzetben mit látna a fényképet készítő.

A fényképet hzoli küldte be. Köszönjük!

Nadzsi1 - augusztus 08 2010 · Részletek · 3847 megnyitás ·Nyomtatás

Sárkányhajó verseny beszámolója Ráckevéről

Regionális sporthírek

Nagyszerű program volt 2010. augusztus hetedikén Ráckevén, ahol a Ráckevei Vízikarnevált tartotta az ottani városvezetés és lakosság. A Vízikarnevál már hagyománynak tekinthető, ahol egyesületek, baráti társaságok mérhették össze evezési tudásukat.

Volt főzőverseny, játszóvár, árusok, büfé, zene, kézműves foglalkozás, mini vásár. Szóval volt ott minden, ami szem-szájnak ingere. A nap fénypontja a "Senki-sziget kiránya" elnevezésű evezőverseny volt, ahol a jelentkezők sárkányhajókon mérhették össze tudásukat. A sárkányhajó verseny után szépségvesreny, Mini Morris kiállítás és koncert is következett.

Tekintse meg a beszámolót, amelyet a ráckevei Piton Box Klub résztvevői írtak a www.pitonboxklub.hu weboldalukon: klikk a fényképre!

Nadzsi1 - augusztus 07 2010 · Részletek · 5253 megnyitás ·Nyomtatás

A reggeli vihar képei szavakban

Túlél? show: Szigetszentmiklós

Mivel fényképet nem tudunk mutatni, így egy levél alapján bemutatjuk a mai vihar eredményét:

Az aluljárónknál a méteres vízben egy Skoda. Rendőrség fényképez.

Csépi út. Teljesen ellepte a víz az autó a gödörben.

Repkény utca. Tegnap az ÉCSVCS dolgozott ott, most a frissen betöltött gödörben egy autó féloldalra dőlve. Itt is Rendőrség helyszinel.


Köszönjük a beszámolót az olvasónknak!

Frissítve: FEX küldött be képet:

Nadzsi1 - augusztus 06 2010 · Részletek · 4460 megnyitás ·Nyomtatás

Támogatja Szabó Józsefet az Országgyűlés elnöke

Városi és regionális hírek


Támogatja Szabó Józsefet az Országgyűlés elnökeKövér László bátorítja és támogatja Szabó József szigetszentmiklósi polgármester munkáját. Az újonnan kinevezett házelnök a Lakihegy Rádiónak azt mondta: A Fideszben már 1998-ban is igyekezett
mindent elkövetni, hogy támogassák a jelenlegi polgármestert. Akkor Szabó József alpolgármester lett, majd közel négy éve polgármesterként tevékenykedik. Kövér László az akkori döntést jó döntésnek tartja. Hangsúlyozta: „Lett ennek a városnak egy olyan vezetője, aki nemcsak régi szigetszentmiklósiként, hanem habitusából fakadóan is gazdája tudott lenni a városnak.” Az Országgyűlés elnökével készült beszélgetést a vasárnap 14 órakor kezdődő Mozaik című műsorunkban hallhatják.


forrás: www.lakihegyradio.hu

Nadzsi1 - augusztus 06 2010 · Nyomtatás

Hivatalos info kerestetik!

Városi és regionális hírek

Szó volt itt az oldalon is, hogy Bucka városnegyedtől von el pénzt a városvezetés, de hivatalosan sehol sem lehet (interneten) utána járni, hogy megszavazták-e a pénzelvételt vagy sem.

Olykor kapok párszáz levelet, amelyben többek között ez a mondat szerepelt:

" 2010 Augusztus 2-án, amikor is az iskolai parkrekonstrukcióhoz fennálló pénzösszeget, pontosan a vízalapból pótolták ki 8.625.000 Ft-tal."

Nos a kérdésem az lenne, hogy ez igaz? Miért? Hiszen Bucka a legfejletlenebb területe a városnak, amire igazán nem lehetünk büszkék. Körülbelül Ráckeve Pokolhegyére tudom hasonlítani, legalábbis az utak állapota alapján. A lakók már nem pont olyanok, de aki járt már Bucka negyedben és Pokolhegyen, az tudja, hogy mire gondolok!

Adjanak nekünk értelmes magyarázatot, hiszen nem értjük! A levélre viszont nem reagálnék, mert rajtam kívül 1001 címzett volt, akit nem akarok ilyen témában zavarni, hiszen egy Vona Gábort vagy egy TV2 televíziócsatornát hol érdekli az ilyen!?

Ha ez a hír nem igaz, akkor miért állítanak ilyet? Felvilágosítást követelünk, hiszen ezek a hírek szólnak rólunk, nekünk!

Nadzsi1 - augusztus 05 2010 · Nyomtatás

Civil Kontrol: Közlekedési Program

Városi és regionális hírek

Tekintse meg Hájas Róbert C.K.O.E. független önkormányzati képviselő jelölt közlekedési fejlesztési programját! 


Hájas Róbert Sándor

A Közlekedési Program megtekintése, klikk ide:

http://amivarosunk.hu/PDF/kozlekedesi_program.pdf

 

Nadzsi1 - augusztus 05 2010 · Nyomtatás

Rendkívüli támogatás is igényelhető az iskolakezdéshez

Városi és regionális hírek


A tankönyvek nagy részét ingyenesen kapják és étkezési támogatásban is részesülhetnek a gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak - tudta meg a Lakihegy Rádió a szigetszentmiklósi Polgármesteri Hivatal Hatósági Osztályának vezetőjétől. Szilágyi Anita hozzátette: a támogatás nem függ attól, hogy a gyermek az iskola melyik osztályát kezdi meg. A támogatás alapja a gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság. Szintén az ilyen kedvezményben részesülő szülőket 5800 forinttal támogatja az állam július-augusztus hónapban. A szigetszentmiklósi önkormányzat 5-10 ezer forintos egyszeri, rendkívüli gyermekvédelmi támogatást is biztosít a létfenntartási gondokkal küzdő rászorulóknak. Ezt az összeget tankönyvek vásárlására is fordíthatják. Szilágyi Anita kiemelte: bár szociális támogatásról van szó, ezt nem a Családsegítőnél, hanem a Polgármesteri Hivatal Hatósági Osztályán és az Ügyfélszolgálaton lehet igényelni.
forrás: www.lakihegyradio.hu

Nadzsi1 - augusztus 05 2010 · Nyomtatás

Szigetszentmiklóson már elkezdődött az önkormányzati választásokkal kapcsolatos kampány

Cikkszemle

Üresnek tűnő ígéretek, semmitmondó szavak, majdnem nulla konkrétum... :-(

Mint arról korábban már több alkalommal is beszámoltunk, Szabó polgármester "úr" és "bandája" - szinte -  válaszra sem méltatta szerkesztőségünket, amikor a szórólapozó, rongálókkal kapcsolatban kerestük.

Nos, úgy tűnik, elkezdődött az önkormányzati választásokkal kapcsolatos kampányolás, hiszen a polgármester pénteken ellátogatott a Lakihegyi Lakóparkba (ráadásul az elmúlt hetekben a szórólapozó gyerek is abbahagyta a szemetelést), hogy "lakossági fórumon" tájékoztassa az ott lakókat a legfontosabb hírekről.

A kampány elkezdődőtt!
És erről a "városi televízióban" is beszámolnak majd - elvégre szinte az egész (közel két órányi) beszélgetést rögzítették...

A kampány elkezdődött!
Ennek köszönhetóen volt szó, autófeltörésekről, a Csepeli gerincút építéséről, M0-ás szélesítésről, miegymásról és a szennyvíztelep, és csatornázás fejlesztéséről.


Folytatás: klikk a "RÉSZLETEK"-re!

 

Nadzsi1 - augusztus 05 2010 · Részletek · 3254 megnyitás ·Nyomtatás

VERSENYFELHÍVÁS

!Felhívás!

Tisztelt Óvoda Vezetőség!
Ezúton szeretnénk felhívni figyelmüket egy óvodák között meghirdetett versenyre, mely a Hortus Hungaricus 2010 Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás és Vásár keretében kerül megrendezésre Szigetszentmiklóson.

A verseny mottója: "A mi kis kertünk"
Az elkészítendő kompozíció teljes mértékben az óvodákra és az óvodák fantáziájára van bízva.
A versenyre jelentkező óvodáknak egy mini kertet kell elkészíteniük növénybeültetéssel egy 125cm x 65cm x 20cm méretű faládában.
A faládát cégünk, a virágföldet pedig a JÓ FÖLD� biztosítja, a beültetendő növényeket valamint a kiegészítő kellékeket az óvodáknak kell beszerezni, elkészíteni.
A munkálatokhoz szükséges faládát és virágföldet a Hortus Hungaricus szervezője, az Ex Horto Kft. kiszállítja augusztus 23-25. között a benevezett óvoda címére. Az elkészült műveket 2010. szeptember 15-én, szerdai nap folyamán a kiállítás helyszínére szállítjuk vissza, illetve lehet beszállítani.
Szeptember 17-én, pénteken történik a zsűrizés, 18-án szombaton 13:00 órakor pedig a díjkiosztás.
Az elkészült műveknek a kiállításon külön területet, standot biztosítunk. Minden művet egy táblával látunk el, melyen az óvoda és a készítő csoport neve szerepel.


folytatás: klikk a "RÉSZLETEK"-re!

Nadzsi1 - augusztus 05 2010 · Részletek · 4515 megnyitás ·Nyomtatás

A nők negyven év szolgálati idő után nyugdíjba mehetnek

Országos hírek

A kormány terve több tízezer nőt érinthet.

Több tízezer nőt érinthet a kormány azon terve, hogy januártól negyven év szolgálati idő után életkortól függetlenül nyugdíjba mehetnek a nők; a férfiak kedvezményes nyugdíjazásáról még nem tárgyalt a kabinet - mondta Iván László, a Fidesz nyugdíj- és idősügyi szakpolitikusa hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.


A hír folytatása: klikk a "RÉSZLETEK"-re!

Nadzsi1 - augusztus 04 2010 · Részletek · 3956 megnyitás ·Nyomtatás

Úszó EB 2010:

Regionális sporthírek

Az MTV közvetíti a budapesti úszó-, műúszó-, műugró- és hosszútávúszó Európa-bajnokságot augusztus 4. és 15. között a Margitszigetről és Balatonfüredről.
Ne feledkezünk meg arról, hogy környékbeli lakosért is szoríthatunk , hiszen Cseh László halásztelki lakos.
Laci 200 m és 400 m vegyes úszásban áll rajthoz!
Egy kis wikipédia Laciról:
Cseh László (Budapest, 1985. december 3.) világbajnok, tizenötszörös Európa-bajnok úszó. A legsikeresebb, jelenleg is aktív magyar férfi versenyúszó.
dapesten született, a Száva utcai általános iskolába járt, majd a Vörösmarty Gimnáziumban érettségizett. Korábban felmerült, hogy esetleg Amerikában folytatja tanulmányait, de végül maradt Magyarországon. A középiskola elvégzése után a Műszaki Egyetemre jelentkezett, ahol mérnök-informatika szakon tanul.

Édesapja idősebb Cseh László, az 1960-as években kitűnő úszó volt, aki 1967-ben az Ifjúsági Európa bajnokságon 100 m pillangóúszásban első lett. A család Halásztelken lakik, ahol saját élelmiszerboltjuk van. Édesapja László sportpályafutását egyengeti, édesanyja a családi boltot vezeti. Cseh László ennek a településnek, Halászteleknek díszpolgára.

Nadzsi1 - augusztus 04 2010 · Nyomtatás

Adótartozással rendelkező magánszemélyek

Az állami adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező - magánszemély (és egyéni vállalkozók) - adózók közzététele (2010. június 30-i állapot)

Magánszemélyek:

http://www.apeh.hu/...100630.html


Nem magánszemélyek:

http://www.apeh.hu/...100630.html

( Nevek és címek nem kerültek kimásolásra, hiszen ez a lista az APEH tulajdona, de böngészni lehet, a linkre klikkelve)

Kexy - augusztus 04 2010 · Nyomtatás

Vannak, akiknek a KRESZ semmit sem ér

Városi és regionális hírek

Egyre többet találkozunk városunkban tilosban parkolókkal, helytelenül közlekedőkkel.

Sajnos tenni ellenük semmit nem tudunk, maximum anyázunk egy-két mondatot. A fórumban is és a galériában is szó volt már ilyen dolgokról, csámcsogjunk akkor az utolsó két példával:

Tekintse meg a kommentet is! Klikk a fényképre!

Nadzsi1 - augusztus 04 2010 · Részletek · 3197 megnyitás ·Nyomtatás

Felvétel indul!

!Felhívás!


Budapest, 2010.augusztus 2. – Az Egyenlő Esélyekért! Alapítvány Mozgóképgyártó OKJ-s tanfolyamot indít megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő emberek számára. A tanfolyamra az ország bármely részéről várjuk a jelentkezőket.Folytatás: klikk a "RÉSZLETEK"-re!

 

Nadzsi1 - augusztus 03 2010 · Részletek · 3492 megnyitás ·Nyomtatás

Megkezdődött a visszaszámlálás a Soroksári-Dunaágban

Városi és regionális hírek

Hamarosan hozzálát a hídépítéshez az M0-ás déli szektorának bővítését végző kivitelező Szigetszentmiklós közelében. Első körben a munkaterület megközelítését szolgáló pontonhíd és bejáróút megvalósítása kezdődik meg, várhatóan 2010. augusztus 9-én.


Ha ezzel végeznek, a felvonulási terület kiépítése, a munkaterület kialakítása következik, majd megkezdődik a híd szerkezetépítése.


Hír folytatása: klikk a "RÉSZLETEK"-re!

Nadzsi1 - augusztus 03 2010 · Részletek · 3033 megnyitás ·Nyomtatás

Megjelent a Civil Kontrol választási programja!

Városi és regionális hírek
Letölthető a Civil Kontrol választási programja!


Mi, mint a Civil Kontrol Országos Egyesület elnöke és a Gyönyörű Szigetszentmiklós Városért Közhasznú Alapítvány alapítója kérjük Önöket, hogy szavazataikkal támogassák a szigetszentmiklósi civil szervezetek javaslatainak figyelembe vételével összeállított önkormányzati választási programot!

Programunkat az alábbi, országosan is kiemelt feladatokra összpontosítva állítottuk össze:

 • - A civil szervezetek nagyobb szerepe a döntéshozatalban!
 • - Otthonunk és lakókörnyezetünk biztonságának megteremtése!
 • - A közpénzek felhasználásának átgondolása és ellenőrzése!
 • - Közúthálózat fejlesztése, közlekedés javítása!
 • - A szakszerű orvosi ellátás meggyorsítása!
 • - Nyugdíjasok tisztes megélhetésének biztosítása!
 • - Helyi oktatási és gyermeknevelési támogatások biztosítása!
 • - Megfelelő mennyiségű bölcsőde, óvoda és iskola létrehozása!
 • - Színvonalas oktatás!
 • - A környezetvédelem magasabb szintre emelése!
  A választási program megtekintése: klikk a "RÉSZLETEK"-re!
 • Nadzsi1 - augusztus 03 2010 · Részletek · 8010 megnyitás ·Nyomtatás

  Utolsó aktív fórumtémák

    Téma Megnyitva Válaszok Utolsó üzenet
  Gyakorló fórumtopik
  Oldallal kapcsolatos kérések, kérdések
  31724 43 Gaborgabor
  2014/08/13 09:41:18
  [Szavazás] OFF Topik (amolyan dühöngő)
  Minden egyéb
  529435 1089 vasmacska
  2014/06/03 23:39:29
  Közlekedés
  Minden egyéb
  286984 542 fester
  2014/01/29 08:59:55
  A Jobbik 2014-es országgyűl...
  Politikai vitafórum
  2830 5 Nadzsi1
  2014/01/05 23:19:23
  éjszakai bűz a buckánál
  Bucka
  12507 7 savill
  2013/11/12 14:20:43

  Legújabb képek

  Ráérek ...


  Beküldte:
  Kexy

  Szippan...


  Beküldte:
  Kexy

  Tábla h...


  Beküldte:
  Kexy

  Segítettek:  Szolárium kuckó Szigethalom


  Airport szálló


  Tuti étterem, rendezvényterem


  Sellőovi varroda


  HAJ-SZA szépségszalon

  Hasznos Hírek

  Ajánlások

  Reklám

  Hirdetési felület


  Navigáció

  Jelölő

  Facebbok


  iwiw

  Jogi impreszum:

  Copyright © www.amivarosunk.hu; 2009. Minden saját hírt, minden információt (fényképet, filmet, szöveget, hanganyagot), amit itt az oldalon találnak, forrással megjelölve (www.amivarosunk.hu), engedély nélkül megjeleníthető! Az oldal tartalmáért, amit a regisztrált tagok írnak és a beküldött képekért, hírekért, felelősséget a portál és üzemeltetője nem vállal! Minden megjelent hírért, amit az olvasó küld be, saját felelősségre teszi. A jogi következményeket magára vállalja! Bővebben: az oldal szabályzatában!

  Bejelentkezés

  Felhasználónév

  Jelszó  Még nem regisztráltál?
  Regisztráció

  Elfelejtetted jelszavad?
  Új jelszó kérése

  Keresés

  Keresendő szöveg:

  Szigetszentmiklós információs oldala linkgyűjtemény

  Mai névnapos

  Ma 2014. október 24. péntek,
  Salamon napja van.
  Holnap Blanka, Bianka napja lesz.

  Mai Névnaposok

  Nincs névnaposunk

  Események

  << Október 2014 >>
  H K Sz Cs P Szo V
      1 2 3 4 5
  6 7 8 9 10 11 12
  13 14 15 16 17 18 19
  20 21 22 23 24 25 26
  27 28 29 30 31    

  Nyilvános szavazás

  Ön szerint is megilleti a prémium az önkormányzati cégek vezetőit?

  Igen, hiszen az elvártnál jobban teljesítenek

  Igen, mert a fizetésük méltatlanul kevés

  Nem, mert az elvártnál rosszabbul végzik a dolgukat

  Nem, éppen elég magas a fizetésük

  Üzenőfal

  Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

  Mami
  2014/10/09 07:11:24
  Kedves Nadzsi! Ismerősnek jelöltem a fészbuk oldalon! Hogy tudok hozzászólni a témákhoz?

  Mami
  2014/10/08 10:54:13
  Na megyek inkább és kibontom a segélycsomagot amit a Gundel étterem kűldött! Smile

  Mami
  2014/10/08 10:52:54
  Röviden! Ezen az oldalon mindent a szemnek semmit a kéznek! Smile

  Mami
  2014/10/08 10:52:00
  Kedves Bobbi! Nekem azt mondták, hogy menjek a Fészbookba! Pedig én nem "Fész"!

  bobbi
  2014/10/07 19:26:33
  hogy kell itt kommentelni?az egyik hírhez már ötször megírtam a véleményem és mégsem jelenik meg!

  Kexy
  2014/10/01 08:59:07
  Mami! Persze, nézik az emberek az oldalt. Itt olvasásra van lehetőséged!

  Mami
  2014/09/29 18:54:52
  Kedves Nadzsi! Én oda nem járok mert a pörgéstől szédülök! Mik a tapasztalataid, akarják a népek a változást általad? Láttam a képed a falon! Annak idején mi csak pálcika embert tudtunk a falakra rajz

  Nadzsi1
  2014/09/29 14:34:46
  Kihalt. Mindenki a facebook-on nyomul. Ott pörög az élet. http://www.facebo.
  ..arosunk.hu

  Mami
  2014/09/29 04:07:37
  Hahó!!! Jár még erre az oldalra valaki? 10 napja semmi újság?

  Mami
  2014/09/19 16:41:29
  Hót "Zacher", hogy elmegyek a méregdoki előadására! Smile

  REKLÁM

  Kertszépítők


  Textil Cottage


  Profi önéletrajz készítés


  Erdei falfestés

  "Erdei falfestés"


  "Ali Box Club"


  Családi napközi és játszóház

  Családi napközi

  GAZDIKERESÖ!

  Talált kutyák és macskák galériája! Ha talált kutyát vagy macská, esetleg keresi kedvencét, akkor küldje be a fényképét és egy rövid leírást!


  Talált kutyák és macskák galériája! Ha talált kutyát vagy macskát, esetleg keresi kedvencét, akkor küldje be az állat fényképét és egy rövid leírást hozzá!

  Hírlevél

  Ha fel szeretnél írtakozni előbb regisztrálj az oldalon.

  Időjárás

  Felhőkép Hőtérkép

  Partnereink:  Seinchin Karate


  Maintra Stúdió

  Hun-Web Linkek