Sváb Party

Városi és regionális hírek

Kexy - augusztus 20 2010 · Részletek · 4026 megnyitás ·Nyomtatás

4 évvel ezelőtt történt: Dr.Vántsa Botond

választás_2010

Folytatjuk a "4 évvel ezelőtt történt" rovatunkat, amelyben szereplő cikket az egykori RH Média független oldalról szedtünk le:


Dr. Vántsa Botond: Mindent elkövettem a sikerért…

Ha mondhatjuk így Dr. Vántsa Botond a nagy nyertese az Önkormányzati választásoknak Szigetszentmiklóson, mivel egy olyan kerületben sikerült megszereznie az első helyet, ahol nagy vetélytársakkal kellett szembenéznie.

„Igen, számítottam a győzelmemre! Amikor a körzetemet jártam hamar megtudtam, hogy az előző négy éves ciklusban a körzetet képviselő Acélvári Attila népszerűsége sokat esett. Nem foglakozott úgy a körzettel, ahogy azt a szavazói elvárták volna tőle. Ekkor már éreztem, hogy nagy riválisommal szemben jobbak az esélyeim. De hogy hogyan is kerültem bele a helyi politikába ilyen fiatalon arra a Fidelitas a válasz. A Fidesz - Magyar Polgári Párt ifjúsági társszervezete 1996-ban jött létre és miután csatlakoztam a szervezethez és 2002. júniusában 30 fiatallal megalapítottam a szigetszentmiklósi Fidelitas-t.


Dr. Vántsa Botonddal készült 4 évvel ezelőtti cikk megtekintése: klikk a "RÉSZLETEK"-re!

Nadzsi1 - augusztus 20 2010 · Részletek · 3738 megnyitás ·Nyomtatás

Gyermekbarát Okmányiroda

Városi és regionális hírek

Aki mostanában járt az okmányirodában az meglepődve tapasztalhatta, mennyire próbálnak odafigyelni a gyerekekre. A már meglévő gyermek-, játszósarok falfestményt kapott. A váróteremben, és az ügyintéző hölgyeknél is gyönyörű ábráknak lehetünk szemtanúi. Megkerestük a festőket, akik elmondták nekünk, hogy Ők kezdeményezték az ötletet, melyre az Okmányiroda nem tudott nemet mondani.


Folytatás: klikk a "RÉSZLETEK"-re!

Kexy - augusztus 19 2010 · Részletek · 3603 megnyitás ·Nyomtatás

Megépült a zebra a Czifra kocsmánál

Városi és regionális hírek

A kampánykreatívok már teszik a dolgukat, az MSZP rukkolt elő egy kedves ötlettel tegnap. Polgármester úr által közel egy éve ígérgetett gyalogátkelőhely a mai napig nem épült meg a Czifra kocsmánál. Sokaknak teljesen érthetetlen ez a lassúság, ennek már itt a honlapon is hangot adtak.

Alig egy évvel ezelőtt itt egy munkába igyekvő anyuka vesztette életét a HÉV-megálló felé igyekezve. Tegnap éjszaka, a szmájlis szegfűből ítélve, nagy valószínüüséggel MSZP-ések festettek az útburkolatra zebrákat a meg nem valósult gyalogátkelőhely helyén.

Köszönjük a fényképet!

Nadzsi1 - augusztus 19 2010 · Részletek · 7804 megnyitás ·Nyomtatás

HÉV Karbantartási munkálatok + Volán menetrend változás

Városi és regionális hírek

A BKV Zrt. karbantartási munkákat végez a Ráckevei HÉV vonalán augusztus 21-én, szombaton üzemkezdettől 29-én, vasárnap üzemzárásig Vágóhíd végállomás és Soroksár, Hősök tere állomás között.

Ebben az időszakban a HÉV-szerelvények Soroksár, Hősök tere és Tököl, valamint Soroksár, Hősök tere és Ráckeve állomások között közlekednek.


folytatás: klikk a "RÉSZLETEK"-re!

Kexy - augusztus 19 2010 · Részletek · 4596 megnyitás ·Nyomtatás

Jól gazdálkodott a város

Városi és regionális hírek

Jól gazdálkodott a város

Ez derült ki Szigetszentmiklós Város Pénzügyi Bizottságának legutóbbi ülésén, melynek egyik fő napirendi pontja volt a költségvetés módosítása és az első félév pénzügyi tervének teljesítéséről szóló beszámoló. A képviselők negyedévente felülvizsgálják a költségvetést, hogy az idő közben nem látható bevételeket és kiadásokat egyensúlyba hozzák és ennek megfelelően tudják módosítani a büdzsét. A második negyedév zárásával 9 milliárd 178 millió forint a mérlegfőösszeg. A bevételi és kiadási oldal is 733 millió forinttal emelkedett, ezért volt szükség a módosításra. A pénzügyi teljesítés kapcsán tartott beszámolóból az is kiderült: az első féléves terv arányosan teljesült.
forrás: www.lakihegyradio.hu

Nadzsi1 - augusztus 19 2010 · Nyomtatás

Tragédia

Olvasói levél

Az alábbi levelet kaptuk az info@amviarosunk.hu címünkre:


Kedves amivarosunk.hu!

Kedves NADZSI!

Szeretnélek arra megkérni, hogy az alábbi – kissé szomorú, talán az események frissessége okán elkeseredett levelemet – mint olvasói levelet tedd közzé a város lakosok által szerkesztett honlapodon!


A levél folytatása: klikk a "RÉSZLETEK"-re!

(figyeljék a hozzászólásokat!)

Nadzsi1 - augusztus 19 2010 · Részletek · 7432 megnyitás ·Nyomtatás

Rákosi Katalin bemutatkozó filmje

választás_2010

Tekintse meg Rákosi Katalin bemutatkozó filmjét:


A film megtekintése: klikk a fényképre!


További bemutatkozó videók jelentkezését várjuk az info@amivarosunk.hu vagy az amivarosunk.hu freemail.hu címünkre!

Nadzsi1 - augusztus 19 2010 · Részletek · 9700 megnyitás ·Nyomtatás

Az ombudsman a kormányhoz fordult a bölcsődei-óvodai férőhelyek problémája miatt.

Cikkszemle

Az ombudsman a kormányhoz fordult a bölcsődei-óvodai férőhelyek problémája miatt


Az ombudsman szerint nincs elég hely az önkormányzati bölcsődékben, óvodákban, így a szülők nem tudnak dolgozni, mert a magánszféra szolgáltatását képtelenek megfizetni. Csak a 10 000 lakosnál népesebb települések önkormányzatát kötelezi a jogszabály bölcsőde fenntartására, de több helyen ennek sem tesznek eleget - állapította meg az állampolgári jogok biztosa.


A www.hir24.hu cikkjének folytatása: klikk a "RÉSZLETEK"-re!

Buksi - augusztus 19 2010 · Részletek · 2669 megnyitás ·Nyomtatás

Rendkívüli ülés előtt

Városi és regionális hírek


A tanévkezdés közeledtével rendkívüli ülésen tárgyalja a szigetszentmiklósi képviselő-testület és a szakbizottság az óvodai és bölcsődei férőhelyekkel kapcsolatos teendőket. Mint ismert: a város két ingatlant bérel a bölcsődei ellátás bővítéséhez és konténerekben a 2-es és 3-as óvodánál alakítanak majd ki foglalkoztató-helyiségeket. Mivel ehhez kapcsolódóan az óvónői-gondozói illetve az ingatlanok fenntartását végző munkatársakra van szükség, ezeket a kérdéseket tárgyalja csütörtök délelőtti rendkívüli ülésén Szigetszentmiklós Város Szociális és Családvédelmi Bizottsága. A bölcsődei létszámigény 12, az óvodai 13 fő. A Bölcsődei és az Óvodai férőhelybővítés tervezett működési és a működéshez kapcsolódó beruházási költség igénye 19 millió forintot tesz ki az első eszközbeszerzés nélkül, és a saját bevételekkel csökkentve. Ekkora többletforrás biztosítására van szükség ahhoz, hogy a konténer-óvodák szeptember 15-től, a bölcsődék pedig október 1-jétől fogadhassák a kicsiket. A bizottság ülése után a képviselő-testület rendkívüli tanácskozáson hagyhatja jóvá a javaslatot, és zárt ülésen a szavazatszámláló bizottságok tagjait is megválasztják majd. A Szociális és Családvédelmi Bizottság csütörtökön délelőtt 9 órától, a képviselő-testület pedig 10 órától ülésezik a szigetszentmiklósi Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozótermében.


forrás: www.szigetszentmiklosma.hu és/vagy www.lakihegyradio.hu

Nadzsi1 - augusztus 18 2010 · Nyomtatás

Tájékoztató polgármester és képviselő jelöltek részére az ajánlás és a jelölt bejelentés szabályairól

választás_2010
A Magyar Köztársaság Elnöke a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választását 2010. október 3. napjára tűzte ki. Az ajánlással és a jelöltek bejelentésével kapcsolatosan az alábbiak szerint adok tájékoztatást: ...

A teljes tájékoztató ezen a linken letölthető.

forrás: www.szszm.hu

Nadzsi1 - augusztus 18 2010 · Nyomtatás

Jön a 6. Roxiget!

Városi és regionális hírek

Hamarosan újra élvezhetjük a városunkban lévő zenei tehetségkutató verseny hangulatát!

Élő középdöntö augusztus 28-án!

Tekintse meg a jelentkezett zenekarok listáját! Klikk a plakátra!

Nadzsi1 - augusztus 18 2010 · Részletek · 3819 megnyitás ·Nyomtatás

Szakrendelő: ütemterv szerint halad az építkezés

Városi és regionális hírek


Bár sok kényelmetlenséggel jár a Szigetszentmiklósi Szakrendelő új épületrészének építése, a betegek és az egészségügyi dolgozók is türelmesek - mondta a Lakihegy Rádiónak az intézmény igazgatója. Dr. Bakonya Mária kiemelte: a beruházás olykor érinti a régi épületrészt is. Ebben a hónapban kezdődött meg az elektromos kapcsolóhálózat áthelyezése a régi épületbe, ami a kardiológiai rendelésnél okoz kényelmetlenséget. A szakrendelések ennek ellenére zavartalanul működnek, a betegek pedig már hozzászoktak a változásokhoz. A régi épületben 2-3 hónapos átmeneti kellemetlenséget okoznak a munkálatok. Ezek ősszel befejeződnek, a kardiológia pedig a jövő év elején átadandó új épületben kap majd helyet. A régi épületben az elektromos hálózat mellett a telefonhálózatot is meg kellett bontani, ez okozott némi kellemetlenséget azoknak, akik telefonon próbálták elérni az intézményt, de mára ezzel sincsen gond. Dr. Bakonya Mária hozzátette: az új épületrész az ütemterveknek megfelelően készül. A kőműves munkák befejeződtek, most a belső munkálatok zajlanak.
forrás: www.lakihegyradio.hu

Nadzsi1 - augusztus 17 2010 · Nyomtatás

Önkormányzati választás: Előzmények

választás_2010

Előző önkormányzati választások eredményei, a testületek összetétele 1990-1998

Bevezető részünkben a jelenlegi testület összetételével nem foglalkozunk. Sokkal érdekesebb összefüggéseket kívánunk feltárni azonban, melyből látható lesz az a furcsa koalíció mozgatórugója, amely a várost már lassan két évtizede vezeti. Elsőre lehet, hogy ez meglepő, de alapvetően tény: ezt a várost lényegében ugyanazok vezetik hosszú évek óta, függetlenül a párthovatartozásuktól. Ami alapvető tényező ebben az örökös koalícióban, ami napjainkban FIDESZ-SZÖSZI néven fut, az a kölcsönös érdekek megléte és kihasználása. Lássuk. A múlt:

1990-1994

1990-ben még más volt az önkormányzati választási rendszer. A választás ugyanis kétfordulós volt, és nem volt közvetlen polgármester-választás, hanem a képviselőtestület választhatta meg a polgármestert soraiból.


Folytatás: klikk a "RÉSZLETEK"-re! Megéri!

Nadzsi1 - augusztus 17 2010 Nyomtatás

SUMMERFEST NEMZETKÖZI FOLKLÓRFESZTIVÁL ÉS NÉPMŰVÉSZETI VÁSÁR Tököl 2010. augusztus 14-21

Városi és regionális hírek

Tekintse meg a 210. évi tököli Summerfest fesztivál programját!

Klikk a "RÉSZLETEK"-re!

 


Rendező: Művelődési Központ és Könyvtár, Tököl
2316 Tököl, Kossuth L. u. 66.
Tel.: 06-24-510-905; 06-20-317-02-01
E-mail:summerfest@freemail.hu,
www.summerfest.tokol.net

 

Nadzsi1 - augusztus 17 2010 · Részletek · 5397 megnyitás ·Nyomtatás

Szigetszentmiklós 2010. Augusztus 20.

Városi és regionális hírek

Tekintse meg Szigetszentmiklós augusztus 20-án megrendezésre kerülő programját:

Plakát megtekintése: klikk a képre!

Nadzsi1 - augusztus 17 2010 · Részletek · 4194 megnyitás ·Nyomtatás

Beindult a kampány és a hazugsággyár

választás_2010

Kétségtelen, elindult a választási kampány Szigetszentmiklóson is. Megérkeztek az első szórólapok, s azonnal elborított a várost a hazugság.

Először azonban essen szó egy érdekességről. Az MSZP szórólapjáról valami hiányzik. Mégpedig az a bizonyos szegfű, amelyből ugye egy kis fabrikálással ki lehet rakni a vörös csillagot is. Nos a párt emblémája úgy eltűnt a lapokról, mintha soha nem is lett volna ott. Persze kétségünk ne legyen, a piros fejléces reklámanyagon szereplők annak a pártnak a tagjai, akik az elmúlt nyolc évben tönkretették az országot.


A www.szigetszentmiklosma.hu weboldal szerkesztői kérésére cikkük nálunk is elérhető: klikk a "RÉSZLETEK"-re!

Nadzsi1 - augusztus 17 2010 · Részletek · 8789 megnyitás ·Nyomtatás

Ladányi Sándor POLGÁRMESTER JELÖLT

választás_2010

Empátiája, kompromisszumkészsége és jóindulata számunkra többszörösen bizonyított. Jelmondata különösen értékes a mai politikai viszonyok között: „Figyeljünk egymásra!”

Önkormányzati képviselőként, amikor csak lehet, a józan együttmuködésen és egymás kölcsönös tiszteletén alapul politikája, de amikor arra van szükség, felemeli a hangját a város érdekével ellentétes elképzelésekkel szemben. Lokálpat-rióta, örök szociáldemokrata. Sziluettje sokak számára ismerős lehet, hiszen régóta itt él Szigetszentmiklóson, helyben dolgozik, nap, mint nap találkozhatunk vele a városban.

Hitvallását Adam Smith angol közgazdász egyik híres mondata jellemzi, miszerint „A BECSÜLETESSÉG A LEGJOBB POLITIKA” A VÁROS FEJLŐDÉSE ÉRDEKÉBEN A POLITIKA MINDEN RÉSZTVEVŐJÉVEL HAJLANDÓ EGYÜTT MŰKÖDNI. Fiatal, szakmailag képzett csapat áll mögötte, készen állva arra, hogy új irányt szabjon Szigetszentmiklós fejlődésének. Ezért ajánljuk őt városunk polgármesterének.

MSZP Szigetszentmiklósi
Szervezete

 

A Bemutatkozó szórólapot letöltheti innen.


forrás: http://www.mszp-szszm.hu

Nadzsi1 - augusztus 16 2010 · Nyomtatás

4 éve történt: Horváth István bemutató filmje

választás_2010

Nagyon érdekes részhez jutottunk a 4 évvel történt témánkban. Hiszen 4 évvel ezelőtt még az MSZP színében Horváth István volt a polgármester jelölt. Azóta Horváth István képviselő úr kilépett a pártból, s civilként folytatta önkormányzati munkásságát. Idén a Civil Kontrol színeiben méretteti meg magát.


Tekintse meg Horváth István 4 évvel ezelöötti bemutató videóját, amit az RH Média (egykori független híroldal) archívumából hálásztunk ki. A bemutatófilm megtekintése: klikk a fényképre!

Nadzsi1 - augusztus 16 2010 · Részletek · 4992 megnyitás ·Nyomtatás

Utolsó aktív fórumtémák

  Téma Megnyitva Válaszok Utolsó üzenet
Gyakorló fórumtopik
Oldallal kapcsolatos kérések, kérdések
32063 43 Gaborgabor
2014/08/13 09:41:18
[Szavazás] OFF Topik (amolyan dühöngő)
Minden egyéb
530514 1089 vasmacska
2014/06/03 23:39:29
Közlekedés
Minden egyéb
287810 542 fester
2014/01/29 08:59:55
A Jobbik 2014-es országgyűl...
Politikai vitafórum
3054 5 Nadzsi1
2014/01/05 23:19:23
éjszakai bűz a buckánál
Bucka
12731 7 savill
2013/11/12 14:20:43

Legújabb képek

Kőpark ...


Beküldte:
Kexy

Kőpark ...


Beküldte:
Kexy

Kőpark ...


Beküldte:
Kexy

Segítettek:Szolárium kuckó Szigethalom


Airport szálló


Tuti étterem, rendezvényterem


Sellőovi varroda


HAJ-SZA szépségszalon

Hasznos Hírek

Ajánlások

Reklám

Hirdetési felület


Navigáció

Jelölő

Facebbok


iwiw

Jogi impreszum:

Copyright © www.amivarosunk.hu; 2009. Minden saját hírt, minden információt (fényképet, filmet, szöveget, hanganyagot), amit itt az oldalon találnak, forrással megjelölve (www.amivarosunk.hu), engedély nélkül megjeleníthető! Az oldal tartalmáért, amit a regisztrált tagok írnak és a beküldött képekért, hírekért, felelősséget a portál és üzemeltetője nem vállal! Minden megjelent hírért, amit az olvasó küld be, saját felelősségre teszi. A jogi következményeket magára vállalja! Bővebben: az oldal szabályzatában!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Keresés

Keresendő szöveg:

Szigetszentmiklós információs oldala linkgyűjtemény

Mai névnapos

Ma 2014. november 24. hétfő,
Emma napja van.
Holnap Katalin napja lesz.

Mai Névnaposok

Nincs névnaposunk

Események

<< November 2014 >>
H K Sz Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Nyilvános szavazás

Ön szerint is megilleti a prémium az önkormányzati cégek vezetőit?

Igen, hiszen az elvártnál jobban teljesítenek

Igen, mert a fizetésük méltatlanul kevés

Nem, mert az elvártnál rosszabbul végzik a dolgukat

Nem, éppen elég magas a fizetésük

Üzenőfal

Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

Mami
2014/10/09 07:11:24
Kedves Nadzsi! Ismerősnek jelöltem a fészbuk oldalon! Hogy tudok hozzászólni a témákhoz?

Mami
2014/10/08 10:54:13
Na megyek inkább és kibontom a segélycsomagot amit a Gundel étterem kűldött! Smile

Mami
2014/10/08 10:52:54
Röviden! Ezen az oldalon mindent a szemnek semmit a kéznek! Smile

Mami
2014/10/08 10:52:00
Kedves Bobbi! Nekem azt mondták, hogy menjek a Fészbookba! Pedig én nem "Fész"!

bobbi
2014/10/07 19:26:33
hogy kell itt kommentelni?az egyik hírhez már ötször megírtam a véleményem és mégsem jelenik meg!

Kexy
2014/10/01 08:59:07
Mami! Persze, nézik az emberek az oldalt. Itt olvasásra van lehetőséged!

Mami
2014/09/29 18:54:52
Kedves Nadzsi! Én oda nem járok mert a pörgéstől szédülök! Mik a tapasztalataid, akarják a népek a változást általad? Láttam a képed a falon! Annak idején mi csak pálcika embert tudtunk a falakra rajz

Nadzsi1
2014/09/29 14:34:46
Kihalt. Mindenki a facebook-on nyomul. Ott pörög az élet. http://www.facebo.
..arosunk.hu

Mami
2014/09/29 04:07:37
Hahó!!! Jár még erre az oldalra valaki? 10 napja semmi újság?

Mami
2014/09/19 16:41:29
Hót "Zacher", hogy elmegyek a méregdoki előadására! Smile

REKLÁM

Kertszépítők


Textil Cottage


Profi önéletrajz készítés


Erdei falfestés

"Erdei falfestés"


"Ali Box Club"


Kids Club Szigetszentmiklós

GAZDIKERESÖ!

Talált kutyák és macskák galériája! Ha talált kutyát vagy macská, esetleg keresi kedvencét, akkor küldje be a fényképét és egy rövid leírást!


Talált kutyák és macskák galériája! Ha talált kutyát vagy macskát, esetleg keresi kedvencét, akkor küldje be az állat fényképét és egy rövid leírást hozzá!

Hírlevél

Ha fel szeretnél írtakozni előbb regisztrálj az oldalon.

Időjárás

Felhőkép Hőtérkép

Partnereink:Seinchin Karate


Maintra Stúdió

Hun-Web Linkek