Több szakaszra bontották az ÁJTI-beruházást

Városi és regionális hírek

Ismét heves viták közepette tárgyalta a szigetszentmiklósi képviselő-testület az Ádám Jenő Többcélú Intézmény beruházással kapcsolatos kérdéseket. Az építkezés előkészületeinek előrehaladott állapotában ezúttal arról döntöttek a képviselők, hogy több szakaszra bontják a beruházást, mert így lehetőség van az egyes ütemekhez pályázati támogatások elnyerésére is. Ennek kapcsán tervezői pótmunkálatokra van szükség. Mivel az ütemezés módosításával az iskola területén belül megvalósuló konyha és az iskola, valamint az óvoda fűtését szolgáló kazánház a második ütembe került, ezért szükséges az ideiglenes melléképítményekre valamint épületgépészeti berendezésekre vonatkozó kiegészítő tervek elkészítése. Szolgalmi jogot alapító szerződés létrehozását is kezdeményezték a képviselők. A vita közepette ezúttal az MSZP frakció vezetője, Jószai Attila bírálta a beruházást, melynek egy részét, a sportcsarnokot drágának, feleslegesnek tartja. Szabó József, Szigetszentmiklós polgármestere ugyanakkor azt mondta: a legfontosabb, hogy haladjon az építkezés előkészítése, és ezzel a képviselők többsége is egyetértett.


forrás: www.lakihegyradio.hu

Visszahozott hír. Hozzászólások a hír megnyitásával olvashatóak el.

Nadzsi1 - július 05 2010 · Részletek · 3810 megnyitás ·Nyomtatás

Videóbeszámoló: 2010 június 25. Testületi ülés

Városi és regionális hírek

Többen jelezték már az igényüket, hogy szívesen megnéznék felvételen a testületi és nyílt üléseket, hiszen az emberek munkaidőben dolgozni vannak.

Sajnos a helyi média nem, vagy pedig vágott anyagot, riportot ad le. Van aki végig videóz ilyen eseményeken, de az anyag helye sokunk számára ismeretlen.

Lelkes olvasóinknak és fórumozóinknak köszönhetően ezentúl nagy valószínűséggel nem csak képes és írásos beszámolót tudunk nyújtani, hanem videósat is (technikai adottságokhoz képest vágott, illetve vágatlan kiadásban).


visszahozott hír: hozzászólások a hír megnyitásakor (videók is)

Nadzsi1 - július 05 2010 · Részletek · 4096 megnyitás ·Nyomtatás

Takarítás a trafóháznál.

Városi és regionális hírek

Az ARIES Kft. a Szent Miklós lakótelep Határ úti végénél lévő Trafóház melletti területet a tegnapi nap folyamán kitakarította.
Mostmár a lakosoknál van a labda, rajtuk múlik, hogy mennyi ideig marad tiszta a terület.

Images:  Szm_lakot.JPG
Több konténert megtöltött az illegálisan lerakott szemét.


Visszahozott hír.

Nadzsi1 - július 05 2010 · Részletek · 5553 megnyitás ·Nyomtatás

Szigetszentmiklós is segít az árvízkárosultakon

Városi és regionális hírek

Szigetszentmiklós Város Képviselő-testülete úgy döntött, hogy 5 millió forintot ajánl fel az árvízkárosultak megsegítésére. A helyi rádió információi alapján Szabó József polgármester egyhavi fizetését is felajánlotta. A képviselőtársait is arra kérte, hogy a lehetőségeikhez mérten vegyék ki ők is a részüket a segítségnyújtásból. Az interneten már napok óta keringő felhívásra reagálva városunk is úgy döntött, hogy idén az augusztus 20-i tűzijáték is elmarad, hogy annak forrásaiból támogatást nyújtson a katasztrófa által sújtott település lakóinak. Városunkból 5 fő látogat el BAZ megyébe , hogy ott kiválasszák azt a családot, mely segítségre szorul.


Visszaállított hír. Hozzászólások a hír megnyitásakor olvashatóak.

Nadzsi1 - július 05 2010 · Részletek · 3069 megnyitás ·Nyomtatás

Ősszel jön a médiatörvény

Országos hírek
Ősszel jön a  médiatörvény -  illusztrációŐsszel szavaznak róla, és jövőre lép hatályba a részletszabályokat tartalmazó médiatörvény - mondta Szalai Annamária, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) Fidesz által delegált tagja a Magyar Televíziónak.

Nadzsi1 - július 05 2010 · Részletek · 3350 megnyitás ·Nyomtatás

Újraél az amivarosunk.hu!

!Felhívás!

Sajnos a mai napon sikerült ideiglenesen megölni az amivarosunk.hu weboldalt. Mivel biztonsági adatbázis mentésünk nem volt, így csak a 2010. év június 19-én elmentett állapotot tudtuk behozni. Nem összeesküvés áldozatai lettünk, hanem a balszerencsének köszönhettük ezt a mai "áramszünetet".

Ez azt jelenti, hogy 2 regisztrált tagunk elveszett (az utolsó két regisztráció) és az azóta közzé tett hírek, azok hozzászólásai és a fórumon történt hozzászólások is.

A galibáért mindenkitől elnézést kérek, főleg azért, mert a mai napon nagyon aktív élet folyt az oldalon. Többek között a "Bucka Nagygyűlés" előzménye és utórezgéseiről volt hangos az oldal.

Amit az interneten a keresők "cache" részéből ki tudunk másolni, azt feltesszük, de lesznek olyan hírek, hozzászólások, amelyeknek véglek búcsút inthetünk.

Sajnos az ördög sosem alszik...

Nadzsi1 - július 05 2010 · Nyomtatás

A M0 lakossági fórum írásos beszámolója

Városi és regionális hírek

Röviden és tömören leírnám az ott elhangzottak rövid összefoglalóját azoknak akiknek nincs idejük ill. kedvük végighallgatni a már felrakott hanganyagot.

Az elsőként meghirdetett a Városi Könyvtárban tartott fórum elenyésző résztvevő számához képest jóval többen jöttek el. Jelen voltak az építtetők és kivitelezők, helyi képviselők és önkormányzati munkatársak valamint a lakosok, akik nem csak az Üdülő sorról, hanem a város más pontjairól és Lakihegyről is eljöttek.
Először az építtetők és kivitelezők felvázolták az építkezés várható ütemét és eseményeit, majd ezután kérdéseket tehettek fel az érdeklődők.
A legfontosabb és a környéken élőket is érintő problémák és kérdések az alábbiak voltak:


folytatás: klikk a "RÉSZLETEK"-re!

Jani - június 18 2010 · Részletek · 3110 megnyitás ·Nyomtatás

Elmaradt az ülés, de nem tudni egyelőre, hogy miért

Városi és regionális hírek

A nemrég meghirdetett ülés (ITT elolvasható) elmaradt. Mivel nyílt ülésként volt meghirdetve, ezért több érdeklődő állampolgár is elment. Sajnos őket nem értesítették az elmaradásról, az indok is ismeretlen.

Mi kérünk elnézést azoktól, akik erre a napra szabadságot vettek ki, mert mi azt hoztuk le helyi rádió és a város hivatalos honlapja alapján, hogy az ülés a mai napon lesz megtartva.

Az elmaradás indoka jelenleg számunkra ismeretlen. Ez már a negyedik olyan ülés ÉCSVCS ügyben, amelyet érdekes módon nem tartanak meg. Kétszer elmaradt, kétszer pedig levették a meghirdetett napirendi pontot.

 

Nadzsi1 - június 18 2010 · Nyomtatás

Túrabajnokság 3. forduló Szigetszentmiklóson

Regionális sporthírek
Június 26-án lesz a 2010-es országos túrabajnokság 3. fordulója a Rcákevei-Dunán.

Egyre népszerűbbek az amatőr és félprofi kajakosok illetve kenusok között a túrabajnokság futamai. Az idei versenysorozat harmadik állomása Szigetszentmiklóson lesz június 26-án. A főszervező, Bodovics Gábor már ötödik éve jár a feleségével a túraversenyekre, és tavaly óta saját viadallal is dicsekedhetnek. 2009-ben 50 hajóval 100 résztvevő volt ott a szigetszentmiklósi rajtnál, idén legalább 130 indulóra számítanak.


A kajakkenusport.hu cikkjének folytatás: klikk a "RÉSZLETEK"-re!

Nadzsi1 - június 17 2010 · Részletek · 3413 megnyitás ·Nyomtatás

Az ÉCSVCS-ről tárgyal a Tulajdonosi Bizottság

Városi és regionális hírek


Az Észak-Csepel-szigeti Víz-és Csatornamű (ÉCSVCS) Kft-vel kapcsolatos kérdéseket tárgyal pénteki ülésén Szigetszentmiklós Város Tulajdonosi Bizottsága. A nyílt ülésen szó lesz a társaság Felügyelő Bizottsági tagjainak díjazásáról, annak esetleges változásáról, de döntenek az ÉCSVCS Kft. ügyvezető igazgatójának megbízatásáról is. Jelenleg Balla Dániel tölti be ezt a pozíciót, hiszen a képviselő-testület legutóbbi ülésén szeptember 1-ig hosszabbította meg a munkavégzés idejét. Most egy vezetői pályázat kiírásáról dönthet a Tulajdonosi Bizottság, amely június 18-án, pénteken délelőtt 9 órától ülésezik a szigetszentmiklósi Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozótermében.
forrás: www.lakihegyradio.hu

Nadzsi1 - június 17 2010 · Nyomtatás

Várhidi Péter az NB II-ben kapott munkát

Regionális sporthírek

Pécsi munkája befejeztével a volt szövetségi kapitány visszatér volt csapatához, az NB II-es Szigetszentmiklóshoz.

A Szigetszentmiklósi TK arról számolt be, hogy a vezetőség megegyezett Várhidi Péterrel, az egykori szövetségi kapitány a következő szezonban ismét az NB II Nyugati csoportjában szereplő együttest irányítja. Várhidi ősszel a Pécs kedvéért hagyta el az SZTK-t, de mivel nem sikerült kivívnia a feljutást a csapattal, elhagyta a mecsekaljaiakat, és visszatért Szigetszentmiklósra.


forrás: http://samsungsport.hu

Nadzsi1 - június 17 2010 · Nyomtatás

Egészségnap

Városi és regionális hírek

Plakát megtekintése: klikk a "RÉSZLETEK"-re!

Nadzsi1 - június 17 2010 · Részletek · 2758 megnyitás ·Nyomtatás

Dunaharaszti - MKB Veszprém kézilabda mérkőzés Tökölön

Regionális sporthírek

2010. Július 24-én (szombaton) 18.00 órától a Tököli Sportcsarnokban kerül sor a Dunaharaszti - MKB Veszprém férfi kézilabda mérkőzésre, abból az alkalomból, hogy Dunaharaszti MTK idén ünnepli megalakulásának 90. évfordulóját.
Eme jeles alkalomból, gálamérkőzés vendégeként lép pályára a nagy hírű MKB Veszprém, igéretük szerint a teljes csapatukkal. (Carlos Perez, Eklemovics Nikola, Iváncsik testvérek, ...)A mérkőzés előtt 16.00 órától a Dunaharaszti utánpótlás csapata mérkőzik meg a Pest Megye utánpótlás válogatottjával, amelyben több szigetszentmiklósi játékos is szerepel.
A jegyek 1.000,- Ft-os áron kaphatóak, mely mindkét mérkőzésre érvényes.

kovacsi - június 15 2010 · Részletek · 5791 megnyitás ·Nyomtatás

Színházi hétvége

Városi és regionális hírek


Plakat megtekintése: klikk a képre!

Figyelem!

Van egy kis változás a júniusi programoknál!
A Színházi hétvégén az utolsó napon is a Trója lesz!
Tehát nem a Dzsungel könyve, henem a Trója!
A Könyvtári Olvasótábor ami júni 28-júli 2 között lenne elmarad!

Nadzsi1 - június 15 2010 · Részletek · 3581 megnyitás ·Nyomtatás

Az éjszakai nyitva tartás szabályozásáról egyeztetnek

Városi és regionális hírek
Itt a nyár, az üzletek és a vendéglátó egységek is hosszabb nyitva tartással készülnek a turistaszezonra. Szigetszentmiklós képviselő-testülete májusi ülésén fogadta el, azt a javaslatot, hogy bizonyos - I-IV. kategóriába tartozó - üzletek reggel 6 és 23 óra között tarthatnak nyitva. Ezen túl a rendelet minden vendéglátó helyiségnek megtiltja a nyitva tartást. Most a lakosság és a Polgármesteri Hivatal részéről is igény merült fel a rendelet felülvizsgálatára. A Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság szerdai ülésén a többi között tárgyal majd arról is, hogy csak a 600 m2-nél nagyobb alapterületű vendéglátó helyiségekre vonatkozóan alkalmazzák a rendeletet. A bizottság június 16-án, szerdán délután 3 órától ülésezik a szigetszentmiklósi Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozótermében.
forrás: www.lakihegyradio.hu

Nadzsi1 - június 15 2010 · Nyomtatás

GYORSJELENTÉS!

Városi és regionális hírekMost értem haza a városból és a következő pozitív dolgokat láttam:

1.A buckában áthelyezték a két kritizált megállót!A Tücsök utcait előrehozták a Boglya-Csónakos sarkára.A Vénusz utcai megállókat egyesítve előrehozták a Csépi - Narancs utca sarkára.

2.Tényleg javítják az útburkolatot a Bercsényi úton.Jelenleg(2010.06.15 12.00) a pest felől érkező oldalt javítják a Vasbolt és a volt Vodafone bolt között.Néha akad egy kis torlódás,de ha normálisan megcsinálják akkor megéri ez a kis kellemetlenség.

Gaborgabor - június 15 2010 · Nyomtatás

Lakossági fórum

Városi és regionális hírek

Kép forrása: www.szigetszentmiklosma.hu

Nadzsi1 - június 15 2010 · Részletek · 3402 megnyitás ·Nyomtatás

Egyesületeket, szervezeteket, személyeket keresünk!

!Felhívás!

Keresünk szigetszentmiklósi személyeket, olyanokat, akik valamilyen kimagasló eredményt értek el az élet bármely területén, sportegyesületeket, illetve olyan szervezeteket, akik szeretnék, ha a lakók többet tudnának róluk, mint amennyit most, esetleg kevesen ismerik.

Hamarosan indul egy olyan rovatunk, ahol bemutatjuk a városunkban élő és lévő dolgokat, személyeket, történéseket.

Jelentkezni lehet az info@amivarosunk.hu vagy az amivarosunk@freemail.hu címen. Regisztráció után pedig itt az oldalon privátüzenetben Taas-nál vagy nálam (Nadzsi1)

Nadzsi1 - június 15 2010 · Részletek · 3451 megnyitás ·Nyomtatás

Lovas majális 2010

Vélemény

 

Májusban az időjárás miatt elmaradt a miklósi lovas majális, ezt tegnap pótolták a temető mögötti lovaspályán. Nagyon sajnálom, hogy az oldal nem tudósított előre az eseményről, de részletes programot máshol sem találtam róla. Láttam a városban néhány helyen plakátot, amin ennyi szerepelt: LOVAS MAJÁLIS június 13. de még helyszín sem. Ott sem találtam semmit, amire ki lett volna írva, hogy kb. mikor, milyen fellépőkre számíthatunk. Ennyit a hiányérzetrő.

Teljes beszámoló megtekintése: klikk a fényképre!

Taas - június 14 2010 · Részletek · 4356 megnyitás ·Nyomtatás

Utolsó aktív fórumtémák

  Téma Megnyitva Válaszok Utolsó üzenet
Gyakorló fórumtopik
Oldallal kapcsolatos kérések, kérdések
30963 43 Gaborgabor
2014/08/13 09:41:18
[Szavazás] OFF Topik (amolyan dühöngő)
Minden egyéb
526812 1089 vasmacska
2014/06/03 23:39:29
Közlekedés
Minden egyéb
285070 542 fester
2014/01/29 08:59:55
A Jobbik 2014-es országgyűl...
Politikai vitafórum
2335 5 Nadzsi1
2014/01/05 23:19:23
éjszakai bűz a buckánál
Bucka
12044 7 savill
2013/11/12 14:20:43

Legújabb képek

Járda


Beküldte:
Nadzsi1

Járda


Beküldte:
Nadzsi1

Kriszti...


Beküldte:
Nadzsi1

Segítettek:Szolárium kuckó Szigethalom


Airport szálló


Tuti étterem, rendezvényterem


Sellőovi varroda


HAJ-SZA szépségszalon

Hasznos Hírek

Ajánlások

Reklám

Hirdetési felület


Navigáció

Jelölő

Facebbok


iwiw

Jogi impreszum:

Copyright © www.amivarosunk.hu; 2009. Minden saját hírt, minden információt (fényképet, filmet, szöveget, hanganyagot), amit itt az oldalon találnak, forrással megjelölve (www.amivarosunk.hu), engedély nélkül megjeleníthető! Az oldal tartalmáért, amit a regisztrált tagok írnak és a beküldött képekért, hírekért, felelősséget a portál és üzemeltetője nem vállal! Minden megjelent hírért, amit az olvasó küld be, saját felelősségre teszi. A jogi következményeket magára vállalja! Bővebben: az oldal szabályzatában!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Keresés

Keresendő szöveg:

Szigetszentmiklós információs oldala linkgyűjtemény

Mai névnapos

Ma 2014. augusztus 22. péntek,
Menyhért napja van.
Holnap Bence napja lesz.

Mai Névnaposok

Nincs névnaposunk

Események

<< Augusztus 2014 >>
H K Sz Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Nyilvános szavazás

Ön szerint is megilleti a prémium az önkormányzati cégek vezetőit?

Igen, hiszen az elvártnál jobban teljesítenek

Igen, mert a fizetésük méltatlanul kevés

Nem, mert az elvártnál rosszabbul végzik a dolgukat

Nem, éppen elég magas a fizetésük

Üzenőfal

Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

Nadzsi1
2014/05/22 20:36:07
Üdvözöljük legújabb tagunkat: Dazsuz

Nadzsi1
2014/05/22 20:34:59
Üdvözöljük legújabb tagunkat: ceiner aranka

Nadzsi1
2014/05/08 14:31:05
Üdvözöljük legújabb tagunkat: kobazs

apa
2014/05/06 19:52:57
sziasztok!buckában
tud vk vmt a vízről??

Nadzsi1
2014/04/29 22:32:53
Üdvözöljük legújabb tagunkat: Erzsi

Nadzsi1
2014/04/28 15:47:12
Üdvözöljük legújabb tagunkat: Laco0920

Nadzsi1
2014/04/14 22:36:32
Üdvözöljük legújabb tagunkat: meli413

Nadzsi1
2014/04/09 22:46:58
Üdvözöljük legújabb tagunkat: TuttiFrutti

Nadzsi1
2014/04/01 18:47:02
Üdvözöljük legújabb tagunkat: Bocsoda

Nadzsi1
2014/03/31 12:52:40
Üdvözöljük legújabb tagunkat: Tp22

REKLÁM

Kertszépítők


Textil Cottage


Profi önéletrajz készítés


Erdei falfestés

"Erdei falfestés"


"Ali Box Club"


Családi napközi és játszóház

Családi napközi

GAZDIKERESÖ!

Talált kutyák és macskák galériája! Ha talált kutyát vagy macská, esetleg keresi kedvencét, akkor küldje be a fényképét és egy rövid leírást!


Talált kutyák és macskák galériája! Ha talált kutyát vagy macskát, esetleg keresi kedvencét, akkor küldje be az állat fényképét és egy rövid leírást hozzá!

Hírlevél

Ha fel szeretnél írtakozni előbb regisztrálj az oldalon.

Időjárás

Felhőkép Hőtérkép

Partnereink:Seinchin Karate


Maintra Stúdió

Hun-Web Linkek