Bejelentkezés

Felhasználónév:  Jelszó:    Regisztráció |  Elfelejtett jelszó

Hozzászólások

 Téma nyomtatása
Közlekedés
Jani
Az mit sem számít. Sőt, az M0 utáni útszakasznak még építési engedélye sincs., tehát még alsórendű útnak sem minősíthető.
Az önkormányzat hivatalosan írásban is elismerte, illetve többször szóban is elhangzott (mint az előző testületi ülésen is a kerékpárúttal kapcsolatban), hogy ez az útszakasz a jelenlegi állapotában ilyen mértékű forgalom levezetésére nem alkalmas.
Ebben az esetben pedig oldják meg a problémát ahogy az a dolguk is lenne, és kész.

A megoldás pedig elég egyszerű: több és hatékonyabb fekvőrendőr telepítése, ami valóban csökkentené az átmenő forgalmat (eredetileg is többnek a telepítéséről volt szó) , valamint rendszeres rendőri jelenlét a reggeli órákban ezzel is rábírva a közlekedőket a sebességhatárok betartására, ami szintén elvehetné a kedvét a reggeli végigszáguldozó sietős autósoknak hiszen hosszabb lenne a menetidő.
 
Joe_bacsi
Ha cinikus akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy az M0-ás utáni kátyús útszakasz maga a természetes forgalomlassító...Smile
 
Jani
Valahogy úgy, csak az a gond, hogy a mennyiséget még az sem veti vissza.

De ha már így írásba elegyedtünk, lenne egy szintén közlekedéssel és polgárőrséggel kapcsolatos kérdésem.

Ma délelött a a Massányi úton a körforgalomtól pár méterre egy bekötő út szélén állt a polgárőrség autója, persze azonnal le lehetett vágni, hogy mi miatt. Ugyanis a körforgalom és a szennyvíztisztító telep bejárata közötti 100 méteres szakaszon 60 km/h korlátozás van, és a telep mellékútja után pár 100 méterre ott álltak a rendőrök is az út szélén megállítani a gyorshajtókat. Mondjuk azon a rövid szakaszon a körforgalomból kihajtva a komótosabban közlekedők úgy sem gyorsítanának 60 fölé, illetve mellettük elhaladva a szándék is elég egyértelmű, mindezek ellenére így is akadt néhány madár akit megfogtak, visszafelé jövet konkréten egyszerre 2 autóst is lemeszeltek éppen.
A kérdésem: ha a polgárőrök nem mérhetnek sebességet, akkor a rendőrségnek mi a pláne ebben az egészben? A polgárőr autó talán kevésbé feltünő? Smile Mert akkor használhatnák inkább a civil kinézetű rendőrségi autóikat.
Vagy annyira kevés a rendőrautó, hogy a sebességméréshez nem jut belőle?
Illetve visszafelé is, ha úgy is a rendőrség dönti el a mérések helyét, mi a polgárőrségnek ebben a jó, hogy az autójukban egy emberük csak ott ücsörög egy rendőr mellett?

Meg egyáltalán, miért nem a lakott területeken mérnek ahol jóval veszélyesebb a gyorshajtás? (ez csak amolyan költői kérdés)
Szerkesztette: Jani - 2012/09/27 19:13:32
 
Joe_bacsi
Kedves Jani!

Én kb. két hónapja kiléptem a Polgárőrségből, úgyhogy most konkrétan nem tudom milyen akció volt ez, de tényleg logikátlannak tűnik. Szokott lenni ilyen közös akció a polgárőrökkel máskor is, de a polgárőrök szerepe általában a sofőrködés. Lehet, hogy most az új kapitány kitalált valamit...

Egyébként tényleg többször kéne mérni a városon belül is.!nem_ertem!
 
Jani
"a polgárőrök szerepe általában a sofőrködés"

Én is valami hasonló következtetést vontam le a látottak alapján, csak éppen ennek az értelmére nem jöttem még rá és ezért is érdeklődöm ezzel kapcsolatban mint ex polgárőrtől.
Tehát a rendőrségnek nincs elég autója és ezért veszik igénybe a polgárőrség autóit? Ennyire azért csak nem lehetnek legatyásodva Smile
 
Joe_bacsi
Dehogynem! Sokszor előfordul, hogy szűk a keresztmetszet náluk ezen a téren...Smile
Szerkesztette: Joe_bacsi - 2012/09/29 18:42:07
 
Jani
Na de ennyire, hogy még városon belül sincs keretük kimenni autóval, ez komoly?

Akkor ezennel indítványozom, mindenki aki elégedetlen a lakókörnyezete közlekedésbiztonságával ajánlja fel segítségét és autóját a rendőrségnek, ha csak ezen múlik hogy dolgozzanak! Kíváncsi lennék mit szólnának hozzá, ha tényleg felajánlana valaki ilyen lehetőséget? !hmmm!
Szerkesztette: Jani - 2012/09/29 19:36:06
 
Jani
Tegnap volt "szerencsém" megtapasztalni a Csepeli úton uralkodó káoszt. Eddig csak napközben jártam arra, olyankor a munkások irányították a forgalmat, nagy torlódás nem is volt tapasztalható és túl sokat sem kellet várni.
Viszont egészen más a helyzet este. Gondoltam olyan sokan 7 körül már nem járnak arra, Csepel irányába amerre én is mentem nem is voltak sokan, viszont a kihelyezett lámpák voltak bekapcsolva, és totális volt a káosz. Hiába voltak kevesen elöttem, mégis csak a sokadik lámpaváltásra lehetett átjutni, a következők miatt. A lámpa alig 20(!) másodpercig jelzett csak zöldet, és abból a 20-ból is kb 18 másodperc azzal telt el, hogy még mindig jöttek szemből! Így persze, hogy csak pár autó tudott lámpaváltásonként átjutni, a Miklós irányába haladók meg gondolom meg bőven a nekik pirosban is behajtanak, mert volt olyan lámpaváltás is mikor annyian jöttek, hogy Csepel irányába senki sem tudott elindulni a zöld alatt. Vagy azt tudom még elképzelni, hogy olyan balf@sz módon állították be a lámpákat, hogy nem lehet annyi idő alatt megtenni a két lámpa közötti távot.
Bármelyik verzió is áll fenn, ez így teljesen felháborító és működésképtelen, nem is értem miért nem tettét ezt még szóvá akik rendszeresen arra közlekednek, vagy miért nem oldották meg már ezt a dolgot normálisan, 2012-ben ez már csak nem lehet annyira bonyolult! Angry
 
Joe_bacsi
Ma dél körül egy kb. 20-perces intenzív esőzés tesztelte a városunk csapadékelvezető rendszerét. Mit mondjak, ismét csődöt mondott!

Éppen dolgom volt a városban, úgyhogy saját szememmel győződhettem meg róla, hogy az Ádám Jenő sétányon, a Kéktó szabadidőpark mellett, a Tököli-Csokonai utcák kereszteződésében lévő szikkasztónál, a Határ úton több helyen (ráadásul az ARIES előtt a szokásos módon a szennyvízakna-fedeleken keresztül bugyog fel a büdös keverék), a Határ út-Gyári út kereszteződésben a Czifra-kocsma előtt, de még a nemrég befejezett Tebe-sori esővíz-elnyelő árkok egyes részein is a szokásos problémák jelentkeztek: hatalmas tócsákban állt az utakon és az útszéleken a víz, a rendszer átmenetileg nem győzte elvezetni a rövid idő alatt leesett mintegy 20-30 mm csapadékot.

Felhívtam a hivatalt, ahol nyugtázták a bejelentésemet, tudnak a problémáról, és a megnyugtató megoldást abban látják, hogy egyrészt majd valamikor tovább épül a város csapadékelvezető rendszere, másrészt pedig a lakosok felhagynak azzal a rossz, és eléggé el nem ítélhető szokásukkal, hogy szabálytalanul a szennyvízcsatornába kötik az esővíz-elvezető rendszerüket.

Úgyhogy ezúton is kérem azokat a lakosokat, akik ilyet tesznek, hogy szálljanak magukba!!ideges!

 
Joe_bacsi
A Polgármesteri Hivatal évente több mint bruttó 100-120 mFt-ot költ útkarbantartásra egy, a VITÉP'95 Kft-vel a 2011-2012. évekre kötött keretszerződés alapján.

A 2012. szeptemberi GB- és PB-üléseken új pályázat kiírásáról döntöttek, egyben meghatározták a 2013. évre vonatkozóan ezen munkák műszaki tartalmát (az előkészítő anyagok az EDtr-en megtekinthetők!). Ebben többek között szerepel egy 2 mFt-os tétellel az elkészült munkák műszaki ellenőrzése is. Összességében mintegy 10%-os igény-növekedésről van szó. Érdekes módon a vízelvezetési munkák évről-évre állandóan szerepelnek, mintha azok egy folyamatos, soha véget nem érő, megoldhatatlan feladatot jelentenének, nem pedig egyszer's-mindenkorra kellene megoldani...

Az sem derül ki az anyagokból, hogy hol van ebben a Magyar Plastiroute Kft. helye és szerepe. Az önkormányzatnak egy 2011. 08. 31-i KT-határozata szerint a városi utak kezelésére (üzemeltetés, fenntartás, ellenőrzés, vizsgálat) a 2012-2013. évekre évente 20,5 millió Ft fizet az Önkormányzat a Magyar Plastiroute Kft-nek. A határozathozatalnál az LMP-s ellenzéki képviselő már kifogásolta, hogy havi 1,7 millió Ft-ot ugyan mire akarnak kifizetni. Mivel a Dr Vántsa Botond e cégnél tanácsadó, vélelmezte is, hogy micsoda véletlenek vannak!

A "Szigetszentmiklósi városi utak egyes kezelési feladatainak ellátása" tárgyában 2010. január 22-én a Magyar Plastiroute Kft-vel megkötött szerződés 2011. december 31-én lejár. A szolgáltatás folyamatossága érdekében új közbeszerzési eljárás lefolytatására van szükség.
Az önkormányzat törzsvagyonának részét képező közutak kezelése az alábbi feladatokat foglalja magába:
b) üzemeltetés, vagyis a közúti forgalom biztonságos és kulturált lebonyolítását, a közutak biztonságos használatát elősegítő rendszeres, illetve eseti közútkezelői beavatkozások összessége;
c) fenntartás, vagyis a forgalmi igénybevételből és az időjárási, valamint egyéb természeti hatásokból származó természetes leromlás ellensúlyozásához szükséges tevékenységek ellátása, amely alkalmas a meglevő közutak állagának megóvására
d) ellenőrzés és vizsgálat, vagyis a közutak szakszerű felügyelete a közútkezelési szolgáltatási osztálynak megfelelően meghatározott gyakorisággal.
A Magyar Plastiroute Kft-vel megkötött szerződésben a fenti feladatok ellátására kifizetett vállalkozói díj két részből áll.
1. Az ellenőrzéssel, és vizsgálattal kapcsolatos feladatokra megállapított havi átalánydíjból,
2. az üzemeltetéssel, fenntartással kapcsolatos feladatok ellátásából adódó havonta benyújtott javítási díj számlából, az alábbiak szerint (az összegek bruttó Ft-ban értendők):

Időszak Átalánydíj Javítási/karbantartási díj Összesen
2010 9.450.000 12.000.000 21.450.000
2011 9.450.000 10.000.000 19.450.000
Összesen18.900.000 22.000.000 40.900.000

A feladathoz szükséges fedezet a fenti táblázat alapján a 2012. 01. 01- 2013. 12. 31-ig tartó időszakra bruttó 41,0 millió forint.


Nincs itt az ellenőrzési munkákra vonatkozóan véletlenül kétszer-számlázás?

Megérne egy alaposabb vizsgálatot, hogy konkrétan mikor, mire és mennyit fizetett ki a Polgármesteri Hivatal a 2011-2012. években ennek a két cégnek!Angry
Szerkesztette: Joe_bacsi - 2012/10/19 08:53:20
 
lbalazs
most találtam ezt a cikket a halásztelki ágról:

http://iho.hu/hir...nak-120619

nem derül ki belőle semmi persze
továbbra sem értem, hogy mi történik itt??
 
Jani
lbalazs írta:
most találtam ezt a cikket a halásztelki ágról:

http://iho.hu/hir...nak-120619

nem derül ki belőle semmi persze
továbbra sem értem, hogy mi történik itt??


Amióta leálltak az építéssel (kb nyár óta) már sejteni lehetett, hogy mi fog történni: nagy semmi!

Ez is amolyan igazi magyaros történet, már kész a miklósi és csepeli szakasz, de pont a kettőt összekötő ne legyen már kész, mert nehogy jó legyen nekünk.
 
lbalazs
üdv
up Smile

nos, nem tudom valakinek feltűnt-e a következő okosság
az M0 halásztelki lehajtójánál ugye pillanatnyilag le van zárva a felhajtó
a lezárt sávban 2 nagy tábla tereli el a forgalmat
DE, a lezárt sávnak minden ciklusban zöldet ad a lámpa!! miközben a többi irányban áll a hosszú sor Wink

egy ideig reménykedtem, hogy felrobbantják végre ezt a működésképtelen lámpa komplexumot és egy körforgalom kerül ide, de úgy látom ez csak hiú ábránd..
 
Jani
lbalazs írta:
üdv
up Smile

nos, nem tudom valakinek feltűnt-e a következő okosság
az M0 halásztelki lehajtójánál ugye pillanatnyilag le van zárva a felhajtó
a lezárt sávban 2 nagy tábla tereli el a forgalmat
DE, a lezárt sávnak minden ciklusban zöldet ad a lámpa!! miközben a többi irányban áll a hosszú sor Wink

egy ideig reménykedtem, hogy felrobbantják végre ezt a működésképtelen lámpa komplexumot és egy körforgalom kerül ide, de úgy látom ez csak hiú ábránd..Ennek az az egyszerű oka, hogy a felhajtót ugyan megszüntették, de lehajtani még mindig lehet, így emiatt működtetik továbbra is a lámpát.
Ha nem lenne lámpa, a lehajtók nem tudnának Halésztelek irányába kihajtani a Rákóczi útra, és bedugulna tőlük az egész M0. Mint ahogy volt erre korábban is gyakran példa, mikor a lakihegyi zebra lámpája fel szokta torlaszolni a forgalmat a Rákóczin, emiatt az M0 lehajtóról nem tudnak kihajtani, ettől már a lehajtó elött is áll a sor az M0 külső sávjában, ami pedig generálja a dugót egészen Diósdig vagy még tovább.
 
Jani
http://www.duna-m...%C5%91-sor

Ez mind szép és jó, csak éppen a lényeg nem hangzott el, hogy hogyan tervezik javítani a közlekedési morált?
 
Jani
A megállni tilos táblák figyelmen kívül hagyása mellett a járdán parkolás is még mindig miklósi hagyomány. Csak tegnap délután a Dunaharaszti és Szilágyi utcán végighaladva nyolcan álltak a járdán elszórva. Itt sem járnak rendőrök, vagy csak simán elhajtanak mellettük ahogy azt egyszer az egyik elöttem haladó is tette nemrég. És csodálkozik bárki is, hogy nincs aki betartassa a szabályokat?
 
lucabrasi
Csepeli út mellett, az Aldi-körforgalom előtt utat építenek, nem tudja valaki, milyen út lesz ez?
 
fester
Üdv,

Van valakinek infója arról, hogy a gerincút halásztelki ágát mikor adják át?
Már hónapokkal ezelőtt elkészült.
Mire várnak?, a választásokra?, jó időre?
 
lbalazs
fester írta:

Üdv,

Van valakinek infója arról, hogy a gerincút halásztelki ágát mikor adják át?
Már hónapokkal ezelőtt elkészült.
Mire várnak?, a választásokra?, jó időre?

azóta megtörtént a csoda
bár valóban csak ámulok, hogy a második körforgalmat nem sikerült az auchan parkolóval hátulról összekötni, 100 méter sem hiányozhat..
 
Jani
lbalazs írta:

fester írta:

Üdv,

Van valakinek infója arról, hogy a gerincút halásztelki ágát mikor adják át?
Már hónapokkal ezelőtt elkészült.
Mire várnak?, a választásokra?, jó időre?

azóta megtörtént a csoda
bár valóban csak ámulok, hogy a második körforgalmat nem sikerült az auchan parkolóval hátulról összekötni, 100 méter sem hiányozhat..


Pedig jó lenne ha összekötnék, mert aki vásárolni menne annak nem kellene két körforgalmat is végigszenvednie. De lehet így akarják kiküszöbölni az élelmes autósok átmenő forgalmát.
 
Ugrás a fórumra:

Utolsó aktív fórumtémák

  Téma Megnyitva Válaszok Utolsó üzenet
Gyakorló fórumtopik
Oldallal kapcsolatos kérések, kérdések
35028 43 Gaborgabor
2014/08/13 09:41:18
[Szavazás] OFF Topik (amolyan dühöngő)
Minden egyéb
541668 1089 vasmacska
2014/06/03 23:39:29
Közlekedés
Minden egyéb
296118 542 fester
2014/01/29 08:59:55
A Jobbik 2014-es országgyűl...
Politikai vitafórum
4776 5 Nadzsi1
2014/01/05 23:19:23
éjszakai bűz a buckánál
Bucka
14609 7 savill
2013/11/12 14:20:43

Legújabb képek

A Horgá...


Beküldte:
Nadzsi1

Szimpát...


Beküldte:
Nadzsi1

Szimpát...


Beküldte:
Nadzsi1